Startpagina Paarden

Pop Star ster van het vrijspringen

De twee eerste podiumplaatsen van de Zangersheide finale vrijspringen voor tweejarigen op Jumping Mechelen werden ingepalmd door twee beloftevolle paarden. Ze zijn dit des te meer omdat ze reeds bevestigden in de selecties die aan deze finale voorafgingen.

Leestijd : 2 min

Indrukwekkend

Hoe geroutineerd de jonge springers ook zouden moeten zijn na het ruime aantal selecties, de finale op Jumping Mechelen blijft indrukwekkend. Voor de meesten onder hen mag men terecht van een beproeving spreken. Want geen enkele selectiewedstrijd kan tippen aan de sfeer, de drukte, het aantal mensen rond de piste, het immer drukke promodorp, en zo kunnen we nog even verder gaan. Dus, hoe talentvol een tweejarige ook blijkt op een wedstrijd ergens te lande, des te indrukwekkender zijn de indrukken die hij opdoet wanneer hij moet aantreden in piste B van de Nekkerhal.

De ster en het geluk

Dat de ster van Pop Star van de Schelpenhoeve (BWP – Diamant de Semilly x Narcos II) slechts begint te schitteren bewees zijn aanpak in Mechelen. De jonge hengst keek rond met een blik van “wie zijn jullie hier allemaal eigenlijk”, iets dat altijd aanspreekt bij een mannelijke viervoeter. Pop Star pakte aan en pakte uit met elastische sprongen die getuigden van talent en plezier in het werk. Om te winnen met een puntentotaal van 91. De winnaar van de kwalificatie in Moorsele en tweede in de halve finale in het Azelhof wist wat van hem werd verwacht.

Patente sprongen

Een toevalstreffer was ook de merrie Happy van de Gulden (HOLST – Casall Ask/Cormint) niet. Met patente sprongen en een prima techniek bewees ze dat haar zege in de halve finale maar een voorproefje was van wat ze voor de finale in petto hield. Happy werd tweede in Mechelen met 89.5 punten.

De derde plaats (89 punten) van deze finale was voor Ponolette (BWP – Quint van het Maarlo Z x Lys de Darmen).

Het best presterende Z- product was de merrie Vitamine du Dieu D’Arras (Vigo d’Arsouilles x Hurlevent de Breka – 87.5 punten), die mooi vierde werd.

Hoe dan ook, de tweejarigen die zich een plaats naar de Mechelse finale sprongen behoren tot de besten van hun generatie. Echt iets om met stip te vermelden op hun CV.

PP

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken