Startpagina Paarden

Een Chardon meer om rekening mee te houden

De FEI World Cup Driving blijft de kers op de taart als afsluiter van de vijfdaagse Jumping Mechelen. Dit jaar bewees Bram Chardon – zoon van – dat het mennen hem in het bloed zit. En we weten allemaal dat goed bloed nooit liegt!

Leestijd : 2 min

Geen proefstuk

De Mechelse manche van de wereldbeker mennen was geen proefstuk voor de pas 24- jarige Bram Chardon. De man trad reeds aan dit seizoen in Budapest en Genève. Het was wel in Mechelen dat hij schitterde met een zege, meteen goed voor een sprong van kaliber in het voorlopig klassement. Na Mechelen staat Bram Chardon er vierde met 18 punten genoteerd.

De jonge Chardon heeft de vechtlust en de spontaniteit van zijn vader, hetgeen opviel bij het Mechelse publiek. “Hier viel de appel niet ver van de boom”, klonk het in de wandelgangen van de Nekkerhal. Het publiek van de wereldbeker mennen vond het een absolute belevenis om Bram Chardon aan het werk te zien en beter nog … hem te zien winnen. Rechtstaand op de koets, gebalde vuist in de lucht … Een ode aan het temperament en het enthousiasme, handelsmerk van het huis Chardon.

Een ding is zeker, Bram heeft niet zo lang moeten wachten op de Mechelse zege. Bij vader Ijsbrand was dit even anders, de man had immers steeds Boyd Exell te verslaan. Zijn zege vorig jaar was dan ook de kroon op het werk.

Voutaz geklopt

De grootste tegenstander van Bram Chardon in de Nekkerhal was de Zwitser Jérôme Voutaz.

Voutaz was slechts aan zijn tweede deelname toe in de wereldbeker van dit seizoen. In de eerste ronde waren ze aan elkaar gewaagd. In de drive-off was Chardon gewoon niet te kloppen.

Koos de Ronde, landgenoot van Chardon en habitué van de Nekkerhal, werd mooi derde.

Beste Belg was onze Glenn Geerts met een vierde plaats.

Na zes van de zeven kwalificaties staat Boyd Exell op eenzame hoogte bovenaan het voorlopig klassement. Ijsbrand Chardon volgt op de tweede plaats, gevolgd door Koos de Ronde (3) en Bram Chardon (4).

Er staat nog een kwalificatie van de wereldbeker mennen op het programma in Leipzig van 18 tot 21 januari. De finale wordt gereden in Bordeaux begin februari.

PP

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken