Startpagina Paarden

Thunder van de Zuuthoeve laat groeten!

Twee jaar na zijn overlijden winnen de nakomelingen van Thunder van de Zuuthoeve de Darco Cup. Als ode aan een van de meest getalenteerde verervers uit de Belgische springpaardenfokkerij.

Leestijd : 2 min

‘Thunderke’ was de lievelingshengst van wijlen René Vets van de Zuuthoeve. Hij fokte hem uit zijn merrie Jura van Sint Maarten (Nimmerdor x Lord), na een kruising met de legendarische Hannoveraan Argentinus. De in 1996 geboren Thunder van de Zuuthoeve, BWP-geboren en ondertussen BWP Ambassadeur, overleed in 2015.

Als geroepen

Thunder bracht moderne sportpaarden met flair en uitstraling. Veelal springpaarden die uitstekend bewogen bovendien. De hengst kwam als geroepen in een periode waar moderniteit nodig was in de springpaardenfokkerij en genoot na een aantal jaren het volle vertrouwen van veel fokkers.

Presteren was hem op het lijf geschreven. Jan Van Dijck sprong met Thunder tot GP-niveau, goed voor tal van ereplaatsen. Met Jos Lansink oogstte hij eerder zilver in Kapellen op het Belgisch Kampioenschap in 2006. Thunder was een hengst waar je naar keek en bleef naar kijken. Een onvergetelijk paard. En dit jaar, twee jaar na zijn heengaan winnen drie nakomelingen van hem de fel gegeerde Darco Cup op Jumping Mechelen.

Wat een vererving

Domino (Jos Verlooy), Eldorado van het Vijverhof (Grégory Wathelet), Domingo (Niels Bruyseels) zijn allemaal grootheden uit de paardensport getekend Thunder van de Zuuthoeve. En in de toekomst komen er nog meer, daar kan u vanop aan.

De Darco Cup op Jumping Mechelen was er vast en zeker een voorsmaakje van dit jaar.

Drie nakomelingen van Thunder, Natan van ’t Laarhof, gereden door Rik van Laerhoven, Impact van de Drie Linden met Cis Snels en Creatuur V, gereden door Hanne Stes, wonnen de Darco Cup met vlag en wimpel als aftrap van de laatste dag van Jumping Mechelen. Geen enkel strafpunt op hun actief gold voor de drie combinaties. Een toonbeeld van aanpak en respect voor het hout met stuk voor stuk intelligente paarden, die weten wat van hen wordt verwacht. Kortom, het handelsmerk van Thunder van de Zuuthoeve.

Het team Non Stop met No Way van Berkenbroek Z (Dorien Theybers), Heros van het Hezerhof (Cedrik Nouwen) en Folie (Rune Reynders) werd tweede. De derde plaats was voor de ploeg Echo van het Neerenbosch, tweede op de selectiewedstrijd in het Azelhof en gevormd door Jashar van de Heikenshoeve (Bram Bosch), Inka (Filip Laenen) en Jada (Jan Caers).

Patricia Parrein – Borgenon

Lees ook in Paarden

Trekpaardenkeuring op 1 april te Evergem

Paarden Op Paasmaandag 1 april ging traditiegetrouw een trekpaardenkeuring door te Evergem, ingericht door het jaarmarktcomité Evergem, geflankeerd door de families De Brabander en Van Hoorebeke.
Meer artikelen bekijken