Voedselagentschap viert 25-jarig bestaan
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bestaat sinds deze week 25 jaar. “We blijven ons inzetten om door inspecties de voedselketen veilig te houden, nieuwe risico’s te detecteren en te voorkomen, en voedingsbedrijven te helpen om een echte voedselveiligheidscultuur in te bouwen.”

Op 4 februari 2000 werd het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen opgericht als reactie op de dioxinecrisis van 1999. “Het FAVV centraliseert vanaf dan alle bestaande diensten die over de voedselveiligheid waakten”, zegt Hélène Bonte, woordvoerder van het FAVV. “Het FAVV kreeg de missie om de gezondheid van consumenten, planten en dieren te beschermen door toezicht te houden op de veiligheid van de hele voedselketen.”
Bonte bevestigt dat deze missie 25 jaar later onveranderd blijft, maar...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement