Startpagina Veeteelt

Franse restaurants moeten herkomst vlees vermelden

De Franse premier François Bayrou breidt met een decreet de verplichting uit voor restaurants om het herkomstland van het vlees op het menu te vermelden.

Leestijd : 1 min

Die verplichting bestond al voor rundsvlees sinds 2002, maar geldt voortaan ook voor vlees van varkens, kippen, schapen en geiten.

Op vraag van de veeouders

Volgens Bayrou komt de uitbreiding van de verplichting er op vraag van onder meer de Franse veehouders. Door te vermelden op de kaart in het restaurant dat het vlees uit Frankrijk komt, hopen ze dat de Franse restaurantbezoekers vaker voor Frans vlees zullen kiezen en dat ze daardoor een correcte prijs krijgen voor hun dieren.

In Frankrijk geldt voorts al langer de verplichting om in handelszaken de oorsprong van onbewerkt vlees te vermelden.

FVDL

Lees ook in Veeteelt

Het AB-bedrijfsstatuut bepaalt welke bedrijven verplicht een coach moeten aanstellen

Veeteelt In december 2024 werd een nieuwe wetgeving gepubliceerd over de preventie en bestrijding van antimicrobiële resistentie bij dieren (Koninklijke Besluit 17 december 2024). Deze wetgeving is momenteel enkel van toepassing voor varkens, vleeskippen, leghennen en vleeskalveren. Ben je houder van of actief als dierenarts bij een van deze diersoorten? Dan is het belangrijk dat je correct geïnformeerd bent over de mogelijke veranderingen die deze wetgeving met zich meebrengt.
Meer artikelen bekijken