Startpagina Voor ons gezin

Vissoep van zeeduivel met garnalen en hopjenever

Soep voor vier personen. Zeeduivel is vis van de maand bij VLAM. Geef deze verrassende, maar uiterst Belgische combinatie met garnalen en hopjenever een kans om je hart te stelen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

300 à 400 g zeeduivel

200 g Vlaamse grijze garnalen met pel

1 dl hopjenever uit het Waasland

1 eetlepel olie

snuifje zachte curry

1 takje citroengras geplet

1 prei

1/3 bloemkool

1 à 2 kaffir limoenblaadjes

5 cm geraspte gember

1 teentje look geplet

300 ml water

300 ml Vlaamse hoevekarnemelk

250 ml kokosmelk

blad peterselie

zeezout en zwarte peper

Hoe ga je te werk?

Pel de garnalen en bewaar de pellen. Snijd de zeeduivel in mooie stukken. Plet het citroengras, snijd de prei fijn, snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de gember en plet het teentje look. Fruit de prei, gember, look, limoengras in de olie. Voeg de bloemkool toe en strooi de curry erover en laat een 2-tal minuutjes stoven. Voeg het water en de karnemelk toe.

Giet de garnaalpellen in een zeef, laat de zeef met de garnaalpellen 10 minuten meekoken. Voeg de kokosmelk en de likeur toe, laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de zeeduivel toe, kruid met peper en zout en laat de vis een 5-tal minuten garen. Serveer met de gepelde grijze garnalen en lekker brood.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken