Startpagina Actueel

"Hoop op kweekvlees is groot, maar feiten zeggen iets anders"

Hoever staan onderzoekers nu echt met het ontwikkelen van zogenaamd ‘kweekvlees’? We stelden de vraag aan Lieven Thorrez, professor aan de KU Leuven, en kregen een nuchter antwoord: “Het is niet omdat we spiercellen kunnen kweken, dat je kan spreken van vlees zoals wij dat kennen.”

We ontmoeten Lieven Thorrez aan de Kulak, de Kortrijkse campus van de KU Leuven, waar hij hoogleraar is aan de faculteit Geneeskunde. Thorrez geeft er onder andere les aan de studenten Biomedische Wetenschappen, maar spendeert ook veel tijd aan wetenschappelijk onderzoek. “We zijn bezig met onderzoek naar het maken van skeletspierweefsel”, steekt hij van wal. “En ik denk wel dat ik mag stellen dat we op dat vlak bij de Europese top behoren.”

Hoe zijn u en uw team...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

‘Omwille van de markt en arbeidskosten keerden we terug naar gangbaar’

Akkerbouw Akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Henry van der Woerd uit Urk is vooral pootgoedteler, maar teelt ook nog diverse andere gewassen. Bijzonder is dat hij na 17 jaar biologisch te zijn geweest, weer teruggekeerd is naar gangbaar. Van der Woerd: “De biologische markt stagneerde, Duitsland wordt wat biologisch betreft steeds zelfvoorzienender, en de arbeidskosten bleven maar stijgen. Dus heb ik vorig jaar besloten om het roer om te gooien.”
Meer artikelen bekijken