Startpagina Mechanisatie

Project ‘Internet of Food & Farm’ officieel van start

Dinsdag en woensdag ging het Europese H2020-project ‘Internet of Food & Farm’ officieel van start in Amsterdam. Meer dan 140 betrokkenen uit de Europese instellingen, lidstaten, kenniscentra en industrie waren aanwezig.

Leestijd : 1 min

Dr. George Beers van Wageningen University & Research (WUR), de overkoepelende project manager, verwelkomde de deelnemers: “Ik ben zeer blij dit ambitieuze project, waarvan experts en innovators in het vakgebied hoge verwachtingen hebben.

Tom Tynan, kabinetsmedewerker van Europees landbouwcommissaris Phil Hogan, onderstreepte het belang van blijvende inspanningen op het vlak van onderzoek en innovatie in de Europese agrifood sector: “De Europese Unie (EU) streeft met het GLB naar het veiligstellen van een leefbare voedselproductie. Daarvoor zijn nieuwe technologieën nodig. We hebben nood aan innovatie. Daarom heeft de Europese Commissie langetermijndoelen vastgelegd op dit gebied.”

In België is het ILVO de grootste partner. Samen met 71 andere partijen sleepte het Instituut voor Landbouw-, Visserij-, en Voedingsonderzoek (ILVO) financiering in de wacht voor dit Europees project dat de introductie van ‘Internet of Things’ (IoT) in de landbouw wil versnellen. Met IoT laat je verschillende apparaten samenwerken door ze via internet te verbinden, zoals bijvoorbeeld sensoren en drones.

Meer daarover leest u in het onderstaande artikel, op de website van het project en verder in ons Dossier Precisielandbouw.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken