Startpagina Voor ons gezin

Aspergesoep met crostini’s en pesto

Aspergesoep, dat is de lente in een kom. Serveer de soep met zelfgemaakte pesto op een krokant stukje brood. Het duurt slechts een half uurtje om deze eenvoudige soep te kunnen voorschotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de pesto van rucola:

100 g rucola

1 teentje knoflook

3 el geraspte kaas

2 el pistachenoten

3 el olijfolie

0,50 citroen (zeste)

Voor de groeneaspergesoep:

1 el olijfolie

1 sjalot, fijngesnipperd

500 g groene asperges

6 dl gevogeltebouillon

peper

zout

12 blaadjes rucola

Voor de crostini’s:

1 ciabatta

olijfolie

Hoe ga je te werk?

Voor de pesto van rucola:

Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.

Voor de groeneaspergesoep:

Fruit de sjalot in de olijfolie. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Snijd de asperges in grove stukken, voeg ze toe en laat 15 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Garneer met rucola. Serveer met crostini’s en pesto.

Voor de crostini’s:

Snijd de ciabatta in sneetjes.

Bestrijk de sneetjes met wat olijfolie. Rooster de broodjes in de oven of op de gril tot ze krokant zijn. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Boekbespreking: De Damiaanhoeve

Actueel Lezer Bernadette Jonckheere is getroffen door het nieuwste boek van Chris De Stoop. Het is opnieuw een boek over onteigeningen en de teloorgang van het platteland, maar ook over een onopgeloste moord...
Meer artikelen bekijken