Startpagina Actueel

Hoge Gezondheidsraad adviseert om meer volkoren varianten en peulvruchten te eten

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voorgesteld die moeten bijdragen aan een betere gezondheid. Het adviesorgaan raadt Belgen onder meer aan wit brood of witte pasta te vervangen door volkoren varianten, de consumptie van bewerkt rood vlees (charcuterie) te beperken en meerdere keren per week peulvruchten zoals linzen of bonen te eten.

De nieuwe voedingsaanbevelingen, afgestemd op de Belgische eetcultuur, moeten helpen om gezonde voedingskeuzes te maken en het risico op bepaalde ziektes te beperken. Experten bestudeerden het verband tussen voedselconsumptie en gezondheidsproblemen en formuleerden op basis daarvan de aanbevelingen. Via de voedingsaanbevelingen wil de HGR gezondere eetgewoonten op een haalbare manier stimuleren.

Gezonde voedingskeuzes

Van niet-bewerkt rood vlees (zoals biefstuk) eet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Een open hart voor landbouw, een interview met Jan de Keyser

Actueel Toen Jan de Keyser, hoofd van Agri & Food bij BNP Paribas Fortis en tevens burgemeester van de West-Vlaamse gemeente Oostkamp, recent onverwacht geconfronteerd werd met een ernstige hartaandoening, viel alles even stil. Het gaf echter ook tijd voor reflectie over kwetsbaarheid, ketendenken en de toekomst van een sector in transitie.
Meer artikelen bekijken