Edito: Als kansen botsen op knelpunten
De verkoop van vlees via de korte keten staat al lang onder druk in Vlaanderen. Veehouders die hun vlees zelf willen afzetten in de korte keten lopen vaak vast in wettelijke kaders, die vooral gericht zijn op grote spelers. Met het project ‘Samen versnijden’ willen het Steunpunt Korte Keten van Ferm en Boerenbond daar iets aan doen.

Met haar uitspraak ‘De toekomst van de korteketenvleesverkoop is ten dode opgeschreven als er niet snel zaken veranderen’ veroorzaakte Ann Detelder van het Steunpunt Korte Keten van vrouwenorganisatie Ferm enige opschudding tijdens het persmoment naar aanleiding van de lancering van bovenstaand project bij hoeveslagerij Mattes in het Limburgse Alken. Tegelijk sloeg ze de nagel op de kop toen ze de uitdagingen opsomde waarmee veehouders die hun vlees willen afzetten in de korte keten worden geconfronteerd....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




