Nederland verhoogt aantal controles tegen salmonella bij pluimvee
Na zorgwekkende cijfers over een verhoogd voorkomen van Salmonella Enteritidis in de Nederlandse pluimveesector sinds mei 2023, heeft de ontslagnemende Nederlandse minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) Femke Wiersma (BBB) de sector gevraagd om extra maatregelen te nemen.

De stijging in het aantal salmonellagevallen ging in Nederland van minder dan 2% naar ongeveer 4%. Om een verdere stijging tegen te gaan, neemt de Nederlandse pluimveesector zelf maatregelen, vooruitlopend op eventuele verplichtende maattregelen.
Stijging ziektegevallen
Salmonella Enteritidis is een bacterie die vooral ziekte veroorzaakt bij mensen door contact met of het eten van besmet voedsel, met name rauwe of onvoldoende verhitte eieren. Wie deze bacterie oploopt...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




