Startpagina Agridagen

Agridagen: Provincie Antwerpen op zoek naar nieuwe landbouwers

Land- en tuinbouwers worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en nieuwe technologieën. De Provincie Antwerpen zoekt samen met haar praktijkbedrijven naar geschikte en haalbare praktijkoplossingen.

Leestijd : 2 min

Land- en tuinbouwers worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en nieuwe technologieën. De Provincie Antwerpen zoekt samen met haar praktijkbedrijven naar geschikte en haalbare praktijkoplossingen. Hiervoor werken we regelmatig samen met land- en tuinbouwers over heel Vlaanderen. Zo kan je meteen aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen en volg je alles vanop de eerste rij.

Zet de stap naar onderzoek en projecten

Tal van land- en tuinbouwers stapten al mee in één van de vele kleine en grote projecten. Word jij de volgende? Tijdens de Agridagen gaat de provincie Antwerpen op zoek naar nieuwe landbouwers. Wie zich kandidaat stelt, ontvangt meteen een leuke verrassing.

Een uitdaging voor elke landbouwer

Momenteel kunnen land- en tuinbouwers instappen in een 30-tal projecten en onderzoeken. Sommige zijn gebonden aan een sector of regio, andere zijn gericht op alle land- en tuinbouwers. Er zijn projecten waarbij je zelf aan de slag gaat en projecten waar je mee kennis en ervaringen uitwisselt. Je kan werken rond de optimalisatie van je hoofdactiviteit of net je nevenactiviteiten verder uitbouwen. Kortom: de mogelijkheden zijn enorm. Voor elke land- en tuinbouwer is er een onderzoek of project waarmee hij/zij een meerwaarde kan creëren voor zijn bedrijf.

Een greep uit projecten en onderzoeken

Tijdens de Agridagen gaat de provincie Antwerpen onder meer op zoek naar:

- Melkveehouders met voederbieten in het rantsoen

- Pluimveehouders die aan de slag gaan met behandelstrategieën tegen bloedluizen

- Leghennenhouders die willen meedenken rond pikkerij

- Landbouwers die leerlingen secundair onderwijs de technologie op hun bedrijf willen laten ontdekken

- Land- en tuinbouwers die zich weerbaarder willen maken tegen extreme natte en droge seizoen

- Land- en tuinbouwers die nieuwe opstart overwegen

- Landbouwers uit Retie die teeltplan onder de loep willen laten nemen

- Koplopers: land- en tuinbouwers die willen nadenken over de maatschappelijke en economische kansen in de regio Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout (ARO)

Op de provinciale stand (Hal 2 – stand 2411) maak je kennis met alle onderzoeken en projecten. Onze medewerkers helpen je graag verder en gaan samen met jou op zoek naar dat onderzoek of project dat op jouw maat geschreven is.

Ben je actief in de regio Arendonk, Ravels, Oud-Turnhout (ARO)? Bezoek dan zeer de aanpalende stand van de gemeente Ravels (Hal 2 – stand 2412). Daar maak je kennis met de werking van het gebiedsprogramma ARO.

Provincie Antwerpen

Lees ook in Agridagen

‘Land- en tuinbouw reageren heel veerkrachtig op crisissen’

Actueel Over het algemeen is de huidige financiële toestand van de Belgische landbouwbedrijven (ondanks de aanhoudende mediaberichten over het stikstofakkoord, gestegen kostenstructuur…) redelijk goed te noemen. Dat zeggen Wim Vranken en Vincent Van Zande van bank Crelan aan de vooravond van de Agridagen, de vakbeurs voor intensieve veeteelt en mechanisatie op erfniveau die dit jaar in Ravels wordt georganiseerd.
Meer artikelen bekijken