Feestmenu: Filip kruist edelherten met wapiti’s
Op heel wat Vlaamse kerstmenu’s staat hertenvlees en vaak komt dat van een Vlaamse hertenboerderij. Landbouwleven ging op bezoek bij de hertenfarm van Filip Van Zele in Bassevelde. We kregen er enkele verrassende antwoorden op vragen die we doorgaans aan vleesveehouders stellen.

Filip en zijn echtgenote Annemie hebben behalve de hertenboerderij nog een eigen slagerij in Boekhoute (nabij de grens met Nederland). Daar kunnen ze het jaar door – naast het meer klassieke varkens- en rundvlees – hertenvlees versnijden en verkopen, ook als het geen wild- of jachtseizoen is. “Door jagers geschoten wild mag je maar tijdens een bepaalde periode verkopen. Vlees van gekweekte herten mag je het hele jaar verkopen , en daar is zeker een markt voor. Wij verkopen bijvoorbeeld veel hertenfilet of –hamburgers en –worsten voor op de barbecue en we verwerken het in charcuterie zoals...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




