Startpagina Paarden

Nieuw bloed in de fokkerij

Op de hengstenkeuring van zaterdag 10 februari in de Ruiterschool van Oud-Heverlee verschenen 14 Haflingerhengsten voor de jury. Het was voor het talrijke publiek weer uitkijken naar nieuwe hengsten en naar het kampioenschap.

Leestijd : 2 min

Nieuwe hengsten

Stal Beauvoorde uit Beernem (Gino Verplancke en Charlotte Michiels) zorgde voor 2 imports uit Tirol (liz Wezir en liz Sterngold), Caroline Deruytter uit Kalmthout presenteerde liz Monet en Walter Verplancke uit Alveringen toonde Beethooven. Dit zijn de 4 nieuwe driejarige hengsten die allemaal ingevoerd werden vanuit Oostenrijk en een dekboek kregen voor één jaar.

Er was ook een nieuwe vierjarige hengst, Sternblick de l’Our, voorgesteld door Bruno Ronsijn uit Voorde. Deze Sternblick was reeds goedgekeurd in Luxemburg en mag nu in ons land aan de slag.

“We zijn blij dat er hengstenhouders zijn die willen investeren en zo nieuw bloed binnenbrengen in onze fokkerij. Het is toch een teken dat ook zij de toekomst positief inzien”, vertelde ons secretaris Simon Bogaert. “De voorgestelde hengsten zijn stuk voor stuk moderne paarden die zeker zullen bijdragen aan de rasverbetering van onze Haflinger”, aldus Simon.

Kampioenschap

Voor het kampioenschap waren er 3 hengsten, voor het leven gekeurd, die rechtstreeks deelnamen: Arachon liz, Amore van de Waaienburghoeve en Anselazio. Maar zoals te verwachten stond er geen maat op het meesterschap van de 10-jarige Woodland liz van Stal Beauvoorde. Hij werd voor de derde keer Belgisch kampioen en is nu ook voor het leven goedgekeurd. Eind januari ll werd Woodland al voor de tweede keer kampioen van Nederland. Betere adelbrieven kan je moeilijk voorleggen. Zijn stalgenoot Almquel liz werd reserve kampioen. liz Wales werd tenslotte derde op tal.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken