Startpagina Paarden

Oudste merrie Stal Pontrave overleden

Haflingermerrie Ornella (Afghan II x Olivia), geboren in februari 1989 is op 5 maart ll. op 29-jarige leeftijd zachtjes ingeslapen. Deze merrie werd geboren op het Fohlenhof te Ebbs met als fokker Ing. Otto Schweigut.

Leestijd : 1 min

Op 18 maanden kwam zij via fam. Mach uit Duitsland op stal Pontrave te Waasmunster te staan en werd er opgeleid onder zadel en in gespan. In de kudde was zij de baas en tevens in het gespan ook zeer attent linksvoor. In 1995 liep zij mee in de koets met het zesspan op de Wereldtentoonstelling te Ebbs. Haar afstammelingen: Agra-P HR 110-goedgekeurde dekhengst, Almor-P heeft als jonge 3-jarige hengst deel uitgemaakt van het achtspan dat werd getoond tijdens de Europese Show te Oud-Heverlee. Zij heeft ook 3 merrieveulens gegeven: Onka-P, Ossie-P en Oska-P.

BL

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken