Startpagina Paarden

Oudste merrie Stal Pontrave overleden

Haflingermerrie Ornella (Afghan II x Olivia), geboren in februari 1989 is op 5 maart ll. op 29-jarige leeftijd zachtjes ingeslapen. Deze merrie werd geboren op het Fohlenhof te Ebbs met als fokker Ing. Otto Schweigut.

Leestijd : 1 min

Op 18 maanden kwam zij via fam. Mach uit Duitsland op stal Pontrave te Waasmunster te staan en werd er opgeleid onder zadel en in gespan. In de kudde was zij de baas en tevens in het gespan ook zeer attent linksvoor. In 1995 liep zij mee in de koets met het zesspan op de Wereldtentoonstelling te Ebbs. Haar afstammelingen: Agra-P HR 110-goedgekeurde dekhengst, Almor-P heeft als jonge 3-jarige hengst deel uitgemaakt van het achtspan dat werd getoond tijdens de Europese Show te Oud-Heverlee. Zij heeft ook 3 merrieveulens gegeven: Onka-P, Ossie-P en Oska-P.

BL

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken