Startpagina Paarden

Wereldbekerfinale lonkt voor Belgische springruiters

De Lichtstad Parijs ontvangt dit jaar de finale van de Longines FEI World Cup jumping en dressuur en wel van 10 tot 15 april.De West-Europese liga is meteen de dichtst bevolkte van alle vertegenwoordigde liga’s uit de hele wereld.

Leestijd : 2 min

Twee Belgen zijn daar een wezenlijk onderdeel van, bij name Pieter Devos en Olivier Philippaerts. Maar ook tal van Belgisch gefokte paarden en toppaarden die bloed van bij ons voeren zullen er aantreden.

De twee Belgen

Pieter Devos kaapte zijn ticket voor de finale weg in Bordeaux eerder dit jaar. Zijn 14- jarige Espoir (BWP – Surcouf de Revel x Laudanum xx) imponeerde door de snelheid waarmee hij er meesterlijk de opgelegde korte wendingen temde.

Met de Zweeds gefokte H&M Legend of Love (Landzauber x Corgraf) kwalificeerde Olivier Philippaerts zich eveneens voor de Parijse afrekening van de Longines FEI World Cup jumping. De merrie sprong meesterlijk naar de zege eind 2017 in de Grote Prijs van Maastricht.

Belgisch bloed doet het goed

Tal van paarden die aantreden voor de West-Europese liga hebben van niet ver of van heel dichtbij te maken met onze springpaardenfokkerij, momenteel de beste op wereldvlak.

Bij name voor de Franse topruiter Kevin Staut, die twee paarden meeneemt naar Parijs.

Eerst en vooral de onvolprezen Rêveur de Hurtebise (SBS – Kashmir van Schuttershof x Capricieux des Six Censes), alsook Silver Deux de Virton (Kashmir van Schuttershof x Heartbreaker), ingeschreven bij het Selle Français maar Belgisch gefokt.

Daniël Deusser start voor Duitsland met twee zonen van Cornet Obolensky (ex – Windows van ’t Costersveld – BWP), zijnde Cornet d’Amour en Cornet 39. Het merk ‘Cornet’ wordt ieder jaar sterker.

De Nederlandse springruiter Harrie Smolders neemt Emerald mee. Deze edelsteen van een hengst, voluit Emerald van ’t Ruytershof (BWP – Diamant de Semilly x Carthago) sprong in de Rolex Grand Prix van ’s Hertogenbosch de punten bij elkaar om zijn ruiter naar de tweede plaats van de wereldranglijst te hijsen.

Het wordt dus uitkijken naar de finale volgend weekend in Parijs. Want de jumping is – dwars door alle koers heen – ook van iedereen!

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken