Startpagina Varkens

Boerenbond-investeringsfonds uit Belgian Pork Group

AIF, het investeringsfonds van Boerenbond trekt zich volledig terug uit Belgian Pork Group. Aan het zeggenschap van varkensboercoöperatie Propigs (vroeger Covavee) in de groep verandert er niets.

Leestijd : 1 min

Volgens het Agri Investment Fund (AIF), was het van bij aanvang het plan dat AIF zich zou terugtrekken wanneer de beoogde integratie afgerond zou zijn, tussen Westvlees enerzijds en Covalis anderzijds, in Belgian Pork Group.

Belgian Pork Group (BPG) werd gevormd in 2015 door het samengaan van de varkensslacht- en versnijdingsactiviteiten van Westvlees en Covalis.

Westvlees Groep, Agri Investment Fund (AIF) en de coöperatie van varkensboeren Covavee (thans Propigs) werden de aandeelhouders van BPG. Met haar participatie in BPG, en voordien in Covalis, beoogde AIF naar eigen zeggen de versterking te ondersteunen van de varkensvleesverwerking als belangrijke schakel in de waardecreatie ten behoeve van de Vlaamse varkensboeren.

Met de steun van AIF had Propigs in Belgian Pork Group een belangrijke medezeggenschap. AIF stelt met de afronding haar beoogde doel gerealiseerd te hebben. Propigs zal zijn belang in Belgian Pork Group verder verhogen.

Propigs behoudt, na terugtrekking door AIF, eenzelfde zeggenschap in BPG als tot op heden samen met AIF.

Het principieel akkoord wordt de komende weken vastgelegd in een finale overeenkomst.

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken