Startpagina Wetgeving

Poll van de week: Richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken

Landbouwcommissaris Phil Hogan lanceerde een voorstel voor een nieuwe Europese richtlijn. Die maakt mogelijk dat afnemers die te laat betalen, bestellingen op het laatste moment annuleren of contracten eenzijdig aanpassen een boete krijgen. Krijgt de landbouwer hierdoor meer macht in de agrovoedingsketen, denkt u? Stem hier!

Leestijd : 2 min

Dagelijks schotelt de redactie u heel wat actualiteit voor. Landbouwleven is dan ook benieuwd naar hoe u die actualiteit beleeft. Laat ons weten wat uw mening is, en vul onze wekelijkse poll in. Op die manier klinkt uw stem sterker door.

Wil u meer uitleg geven bij uw keuze? Heeft u een standpunt dat meer verheldering behoeft? Reageer onderaan dit artikel, op Facebook, via een mail naar redactie@landbouwleven.be of met een brief naar Redactie Landbouwleven, Koningsstraat 100, 1000 Brussel.

De poll van deze week

Stemmen kan tot woensdagmiddag 25 april.

De resultaten van vorige keer

De vorige poll peilde naar uw mening over de minimumprijzen voor landbouwproducten die sp.a voorstelde. Deze poll liep van vrijdag 6 april tot donderdag 12 april. 72 deelnemers lieten hun stem horen, een daling t.o.v. de vorige poll.

3144-Poll2

Ongeveer twee derde van de deelnemers vond dat zo’n maatregel zeker niet te vroeg zou komen. De boer heeft immers recht op faire prijzen. Een vijfde van de respondenten vond dat zo’n maatregel niets zou uitmaken, aangezien er nog veel meer factoren zijn die bepalen of een bedrijf al dan niet winstgevend is. Ten slotte sprak een kleine 15  % van de deelnemers zich uit tegen de minimumprijzen. Ze verwachten dat de berekening van de kostprijs voor de boer slechts een onderschatting oplevert.

Bedankt voor uw stem in dit debat!

Lees ook in Wetgeving

Meer artikelen bekijken