Veviba vraagt nieuwe vergunning aan FAVV

Veviba vraagt nieuwe vergunning aan FAVV

Veviba moest begin maart de deuren sluiten nadat er fraude met de vervaldata van het vlees was vastgesteld.

De aanvraag werd ingediend op 18 april en het FAVV heeft een maand tijd om een beslissing te nemen. "Het is pas aan het einde van deze procedure dat de activiteiten eventueel hernomen kunnen worden", aldus Collin.

Intussen is het vlees weggebracht en het bedrijf schoongemaakt. De facturen aan de landbouwers zijn betaald en voor het personeel is een nieuwe aanvraag voor economische werkloosheid ingediend. De aangestelde crisismanagers zoeken nog steeds naar een overnemer. Sogepa, de financiële arm van het Waals gewest, had eind vorige maand gemeld dat er zich een dertigtal kandidaten hadden aangediend met interesse voor de overname van Veviba. Voor eind mei wordt een beslissing verwacht.

Volgens Collin moet het overnameplan niet enkel de belangen van de aandeelhouders dienen, maar ook de tewerkstelling maximaliseren en de rundvleessector verdedigen. "We verdedigen een lokale verankering om niet geconfronteerd te worden met een overnemer die het bedrijf helemaal uitholt", aldus de minister.

Belga

Meest recent

Meest recent