Startpagina Aardappelen

Nieuwe ras aardappel zeer geschikt voor chips

Op de Belgische rassenlijst is één nieuw ras van aardappel opgenomen na twee jaar onderzoek. De proeven werden uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (CRA-W Département Production végétale Gembloux en ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke) in opdracht van de Technisch Interregionale werkgroep voor de samenstelling van de Nationale catalogus voor Landbouwgewassen en Groentegewassen.

De proeven werden aangelegd in zeven centra, gelegen in de landbouwstreken Kempen (één behandelde proef), Polders (één behandelde proef), Zandleemstreek (één behandelde en één niet-behandelde proef), Leemstreek (twee behandelde en één behandelde proeven) en Condroz (één behandelde en één niet-behandelde proef).

Het nieuwe ras Louisa is geschikt voor chips, het vertoont een goede opkomstsnelheid en een vroege bloei. De trage jeugdgroei wordt verklaard door kleine...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken