Startpagina Aardappelen

Demoveldjes Aardappeldemodag worden gepoot

Vandaag zijn de demoveldjes van Aardappeldemodag gepoot. Op 22 augustus worden er verschillende demo’s getoond op het gebied van rassen, bemestingstrategieën en (groene) gewasbescherming. De Aardappeldemodag sponsor Rabobank laat tijdens de dag verschillende waterschades zien.

Leestijd : 1 min

“De animo voor het aanleggen van een demoveldje is groot dit jaar, we hebben maar liefst 11 demoveldjes.” vertelt Marieke Ampt – de Jong mede–organisator van de dag. “Het laat zien dat Aardappeldemodag een echte praktijkdag is waar kennis delen centraal staat. Ook zien we dat bedrijven deze editie inspelen op het thema ‘Sterke schakels verbinden’. Verschillende bedrijven uit verschillende sectoren trekken samen op en presenteren samen een boodschap tijdens de beurs. Dit maakt de kennisuitwisseling in onze ogen nog sterker.”

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken