Startpagina Veeteelt

Witblauwprijskamp Sint-Niklaas

Al jaren organiseert de land- en tuinbouwschool van St Niklaas haar regionale witblauwprijskamp. Als juryleden waren Sophie Marchal en Karel Gillis uitgenodigd.

Leestijd : 1 min

De vaarzenprijskamp ging naar Mila van Klaveren Aas (Horace x Germinal) van eigenaar Van Osselaer Lv. uit Melsele. Het was een zeer complete vaars, fijn beenwerk, zeer puur met een geprononceerde achterhand. Zij ging haar stalgenote Mara (Heroique x Ubidet) voor. Derde in het kampioenschap werd Linda van Moorsel (Harard x Orme).

Hannelore van Moorsel (Sheriff x Germinal) van eigenaar Van Der Biest Frans wint het kampioenschap Koeien. Het is een lang dier met stevige en brede ruglijn en een sterk bevleesde ronde onderbil. Ze werd gevolgd door Karlien van Klaveren Aas (Grommit x Ichor) en Jura van de Bremberg (Imperial x Ipon) van Van de Vijver François uit Verrebroek. Eveneens mocht fokkerij van Moorsel met Muguet (Or x Panache) met het kampioenschapslint stieren naar huis.

Het laatste kampioenschap van de dag ging naar ‘Koe met kalf’, gewonnen door Ineke Hof ter Dam (Adajio x Harisson) van fokker Van Moer Peter uit Beveren-Waas.

Olivia Germeau

Lees ook in Veeteelt

AI helpt levensproductie van koeien nauwkeuriger te voorspellen

Melkvee In de hedendaagse melkveehouderij speelt optimalisatie van de levensproductie van koeien een cruciale rol. Dit verwijst naar de totale hoeveelheid melk die een koe produceert gedurende haar leven. Het verhogen hiervan is essentieel, niet alleen vanuit economisch oogpunt maar ook voor de duurzaamheid van de sector. Door het gebruik van machine learning kan de levensproductie van melkvee al kort na de geboorte beter voorspeld worden dan tot nu toe.
Meer artikelen bekijken