Startpagina Bedrijfsnieuws

Grimme start productie in China

Voor meer dan 200 hoogwaardigheidsbekleders alsmede de directie van Grimme China openden Franz, Christine en Christoph Grimme de nieuwe hoogst moderne 12.500 m² grote fabriek in Tianjin (130 km ten zuid-oosten van Peking).

Leestijd : 1 min

Ook het 1.400 m² kantoorgebouw op het 3,5 hectare grote bedrijfsterrein is daarmee geopend. Met meer dan 13 miljoen euro is het één van de meest omvangrijke investeringen in het buitenland in het meer dan 150-jarige bestaan van de firma.

De projectleider Christoph Grimme benadrukte: "De fabriek is op een hoog niveau qua productiefaciliteiten gebouwd, zodat wij direct dezelfde kwaliteit als de vestiging in Damme kunnen garanderen." Het zwaartepunt zal aanvankelijk liggen bij de machines voor het poten, verplegen, rooien en inschuren van aardappelen, die speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld zijn.

Sinds meer dan 20 jaar is de onderneming actief in het land van de rijzende zon. China is met meer dan 5 miljoen hectare het grootste aardappel telende land wereldwijd en heeft de laatste jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De Chinese regering verklaarde de aardappel tot één van de vier belangrijkste voedingsmiddelen en wil de aardappelteelt sterk uitbreiden.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken