Startpagina Actueel

Speurders vallen Voedselagentschap binnen voor nieuw onderzoek fipronilcrisis

Speurders van het Brusselse gerecht zijn dinsdagochtend binnengevallen in het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Ze deden dat in het kader van een gerechtelijk onderzoek na een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017.

Leestijd : 1 min

Dinsdag bevestigde federaal minister van Landbouw Denis Ducarme dat speurders van het Brusselse gerecht zijn binnengevallen bij het FAVV. De MR-minister "neemt akte" van de huiszoekinigen en zegt dat "het gerecht zijn werk doet".

De speurders gingen volgens Het Nieuwsblad dinsdagochtend omstreeks 9 uur van start, en dat onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise. De fipronilcrisis ontketende in ons land een storm van verontwaardiging toen bleek dat de communicatie van het FAVV laattijdig, gebrekkig en zelfs tegenstrijdig was. De kippeneieren en afgeleide producten bleken in zo'n 45 landen besmet met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil.

Naar Belga

Lees ook in Actueel

Inagro’s onderzoeker Reindert wint Wetenschapsbattle met presentatie rond eendenkroos

Akkerbouw Reindert Devlamynck, onderzoeker circulaire energie en circulaire economie bij Inagro won gisteren de trofee van helderste wetenschapper van Vlaanderen met zijn presentatie 'Eten we binnenkort eendenkroos?'. De Wetenschapsbattle van 2023 die doorging in Technopolis had ‘voeding’ als centrale thema. Een jury van 4.400 lageschoolkinderen koos Reinderts onderzoek als duidelijkste en interessantste van de 5 finalisten.
Meer artikelen bekijken