Startpagina Pluimvee

FAVV: "Alle eieren op de Belgische markt zijn veilig"

Alle analyses die het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dit jaar in de pluimveesector voor fipronil in eieren al heeft uitgevoerd, bleken conform. Het ging om 400 stalen. Dat meldt het FAVV woensdag in een persbericht. Het Voedselagentschap benadrukt dat "het actieve toezicht voortgezet wordt om een veilige eiproductie te garanderen in België".

Leestijd : 1 min

Alle leghenbedrijven met eieren zijn in België dit jaar gecontroleerd op fipronil en andere residuen van biociden. "Alle resultaten waren in orde", zegt het FAVV.

De Duitse autoriteiten haalden dinsdag nog circa 73.000 Nederlandse eieren van de markt, nadat een fipronilgehalte boven de Europese norm vastgesteld was. Het FAVV meldt dat het vorige vrijdag reeds contact opgenomen had met de Nederlandse en Duitse autoriteiten om garanties te krijgen dat deze eieren niet op de Belgische markt zijn beland. Woensdag heeft het de bevestiging gekregen dat die eieren inderdaad niet naar België zijn verhandeld. "Alle elementen wijzen er dus op dat de eieren op de Belgische markt nog steeds in orde zijn", klinkt het.

Het Voedselagentschap benadrukt zijn actieve monitoring van de eieren op de Belgische markt voort te zetten. Het besteedt daarbij bijzondere aandacht aan eieren afkomstig uit Nederland.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken