Startpagina Nieuws van maatschappijen

Agrifirm koopt leverancier mycotoxinebinders

Agrifirm neemt met Special Nutrients een grote leverancier van mycotixinebinders over. Special Nutrients is in de Amerikaanse stad Miami gevestigd maar verkoopt jaar producten wereldwijd. Agrifirm zegt dat de overname past bij de strategie om te investeren in haar lijn van functionele additieven voor de veevoerindustrie.

Leestijd : 2 min

De bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar, ze werken al langere tijd samen. De complementariteit van producten en marktaandeel zullen het mogelijk maken om wereldwijd het aanbod van producten en diensten verder uit te bouwen, aldus Agrifirm. Door de deal krijgt Agrifirm toegang tot specifieke kennis en andersom kan Special Nutrients profiteren van de omvang en slagkracht van de Agrifirm Groep. Waar het mengvoerbedrijf van Agrifirm werkt tegen betrekkelijk dunne marges en gebonden is aan vooral de Benelux, kunnen speciaalvoer, additieven en concentraten de wereld over,

Topman Fernando Tamames III, volgens Agrifirm de drijvende kracht achter het succes van Special Nutrients, zal een belangrijk aandeel in het bedrijf behouden. Hierdoor blijft hij volgens de onderneming bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. Voor Special Nutrients is geen omzet bekendgemaakt. Agrifirm, een Nederlandse coöperatie, was vorig jaar goed voor een omzet van ruim €2,1 miljard.

"Special Nutrients en Royal Agrifirm Group kunnen nu samen betere en duurzame mycotoxinebinders aanbieden in iedere plek van de wereld", zegt Tamames III, president van Special Nutrients. "Naast oplossingen van topkwaliteit, is er een naadloze aansluiting tussen beide bedrijven die het toekomstige succes van deze overname verzekeren", zegt Dick Hordijk, CEO van de Royal Agrifirm Group.

"We kijken ernaar uit om ons marktaandeel van de gecombineerde functionele additieven voor diervoeding verder te versterken. En we zijn blij om dit te realiseren samen met het enthousiaste en deskundige internationale team van Special Nutrients. De oplossingen van Special Nutrients zijn een aanwinst bij het streven naar verantwoorde voedselketens voor toekomstige generaties.”

Mycotoxinen, ook wel schimmelgif genoemd, zijn volgens de definitie van het federaal voedselagentschap FAVV een groep van verschillende giftige stoffen die onder bepaalde omstandigheden door schimmels in de voeding kunnen worden gevormd.

JCB

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Ter Beke wordt What's Cooking?

Nieuws van maatschappijen Het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf Ter Beke legt niet langer de focus op vlees, maar wil meer vegetarische en plantaardige producten gaan aanbieden. Bij die nieuwe strategie hoort ook een nieuwe bedrijfsnaam: 'What's Cooking?'.
Meer artikelen bekijken