Startpagina Aardappelen

Stapje omhoog in Belgapom-noteringen

Belgapom deed op vrijdag 27 juli prijsnoteringen voor Bintje, Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje bedraagt 5,00 euro/100 kg (btw excl.) of 5,30 euro/100 kg btw incl. Dat is een stijging met 2 euro ten opzichte van vorige week. Belgapom spreekt van een vaste marktstemming, waarbij het aanbod kleiner is dan de vraag.

Voor Fontane bedraagt de Belgapomnotering 15,0 euro/100 kg (btw excl.) of 15,9 euro/100 kg btw incl. Ook daar spreek Belgapom van een vaste marktstemming met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Voor Challenger spreekt Belgapom van een notering van 10 euro/100 kg (btw excl.) of 10,6 euro/100 kg btw incl. Ook daar wordt de marktstemming beoordeeld als vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Voor vroege aardappelen is er geen notering wegens het gebrek aan transacties.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Bintje, Fontane en Challenger, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken