Startpagina Paarden

Vlaamse Paarden naar China

Recent vertrokken twee Vlaamse Paarden voor één maand quarantaine naar de stallen van EHS (European Horse Service) te Meetkerke. Nadien zullen ze worden overgevlogen naar hun nieuwe eigenaars in China. De vierjarige kampioenhengst van het Vlaams Paard ‘Unik van Belle’ en zijn halfzus Ulla zijn de eerste twee Vlaamse Paarden die zullen worden geëxporteerd.

Leestijd : 1 min

Unik, gefokt bij de Vlaamse Paardenfokkerij Ferme Beck in Bailleul (F) is een Circle W Maxamillion-zoon uit de best fokkende merrie L.R.K. Jeannie. In 2017, op driejarige leeftijd, werd hij door Jurgen Talpe aangeboden op de hengstenkeuring van het stamboek en pakte er meteen de kampioenstitel, hetgeen hij in 2018 overdeed. De vierjarige merrie Ulla, gefokt in de stallen van fokker Geert Tack uit Kachtem maakt het duo compleet.

De vader van deze 2 nakomelingen ‘Circle W. Maxamillion’ staat ter dekking bij Stal Talpe. De Chinese liefhebbers waren vooral onder de indruk van de imposante verschijning, de grootte en het zuivere beenwerk van deze kleppers.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken