Startpagina Bedrijfsnieuws

New Holland introduceert intelligent remsysteem voor aanhangwagens

New Holland introduceert een gepatenteerd Intelligent aanhangerremsysteem op zijn T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. Deze innovatie verbetert de stabiliteit tijdens het afremmen met een aanhanger. Dit zorgt voor meer veiligheid.

Leestijd : 1 min

Het systeem zorgt ervoor dat de deceleratiesnelheden van de tractor en de bijbehorende aanhanger op elkaar zijn afgestemd, wanneer de bestuurder de tractor afremt op alleen de transmissie, zonder de bedrijfsremmen te gebruiken.

Wanneer een tractor met aanhanger wordt afgeremd op alleen de transmissie en de motorrem, duwt het momentum van de aanhanger normaal gesproken tegen de tractor. Deze duwkracht kan instabiliteit veroorzaken waardoor het potentiële risico op schaarbewegingen toe zou kunnen nemen.

Het intelligente aanhangerremsysteem detecteert de afname in tractorsnelheid en berekent de deceleratiekracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch geregeld aanhangerremventiel schakelt dan automatisch de aanhangerremmen in om de aanhanger evenveel af te remmen als de tractor. Dit geautomatiseerde remmen voorkomt dat de tractor door de aanhanger wordt geduwd, waardoor de stabiliteit enorm toeneemt en het risico op schaarbewegingen wordt vermeden. De getrokken werktuigen hoeven hiervoor niet te worden gemodificeerd.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken