Startpagina Akkerbouw

Zwoegen en zweten om alles op tijd beregend te krijgen

In Bocholt ontmoeten we op een zonnige vrijdagmiddag Marc Theuwissen tijdens het verplaatsen van zijn beregeningshaspels bij temperaturen die ondertussen de 30°C zijn gepasseerd en nog klimmen. De landbouwer is zichtbaar lichtelijk vermoeid en de zweetdruppels parelen op zijn voorhoofd. Al ruim 7 weken is de man aan het beregenen.

Het beregenen startte in de aardappelen de week nadien volgden ook de maïs en de groenten (spinazie, erwten, bonen en kruiden zoals dille en koriander). In de aardappel- en groententeelt is het ook beregenen om de gemaakte contracten na te komen. Al zijn de ‘groentefabrieken’ iets begripvoller voor de situatie. De meerwaarde van de beregening vindt Marc ook bij de ‘vrije aardappelteelt’.

Niet bij te houden

Alles heeft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Tessa Avermaete: “We moeten ons voedselbeleid nog meer richten op gezonde voeding”

75 jaar Landbouwleven Zullen we er in de toekomst in slagen om meer dan 10 miljard mensen te voeden? Is de eiwitshift een oplossing? Welke rol kunnen groenten en fruit spelen in de bevordering van de volksgezondheid? Tessa Avermaete, al meer dan 20 jaar een autoriteit op het vlak van voeding en landbouw, gelooft in een duurzamer voedselbeleid gebaseerd op feiten en strategische keuzes, met een duidelijke boodschap aan de consument.
Meer artikelen bekijken