De hazelnoot: een nieuwe diversificatie
‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.

In 2015, tijdens een reis naar Italië, kreeg Benoît Genin het idee om hazelnoten te gaan produceren. Na jarenlang onderzoek en een samenwerking met Pierre-Oliver Bonhomme, richtte hij het bedrijf Agronuts op en plantte hij 20 ha hazelaars in Saint-Laurent.
Van de boomkwekerij tot de oogst van hazelnoten
Tegenwoordig biedt Agronuts verschillende diensten aan, van de levering van planten tot de aankoop van hazelnootoogsten.
...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement