Startpagina Akkerbouw

Dewulf lanceert efficiënte overlaadcombi met de Field Loader 240

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. Deze compacte, standalone machine combineert een hoge reinigingscapaciteit met gebruiksgemak en productvriendelijkheid.

Leestijd : 2 min

De Field Loader 240 valt op dankzij volgende eigenschappen: geschikt voor wegtransport; een 4-delige afvoerelevator met een extreem groot zwenkbereik; en een ingebouwde, geluidsarme dieselgenerator.

Meer netto product in de vrachtwagen

Met de Field Loader 240 dringen telers het aandeel grond en afval bij het laden op het veld drastisch terug. Kipwagens kunnen namelijk meteen het product in de overlaadcombi lossen om het te reinigen en te lezen voor het in een vrachtwagen wordt geladen. Transportvoertuigen worden dankzij deze machine optimaal gevuld met netto product en de kans op vervelende boetes bij het aanleveren van aardappelen van het veld rechtstreeks aan de fabriek wordt sterk verlaagd.

Geschikt voor op de weg

De Field Loader 240 is een compacte overlaadcombi geschikt voor wegtransport. De optionele gestuurde as maakt de machine bovendien extra wendbaar (20°). Op het veld is de machine in amper een paar minuten klaar voor gebruik. De Field Loader 240 is uitgerust met vijf stevige hydraulische steunpoten, die zorgen voor de nodige stabiliteit. De geïntegreerde, uiterst zwenkbare afvalband is bovendien eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee kan uitgezeefde grond of afval naar een centrale plaats naast de machine worden afgevoerd.

Hoge reinigingscapaciteit

De bunkervloer en de rollenunit, gekend van de befaamde MH-stortbunkers, zorgen voor een constante productstroom en de nodige reiniging. De 10 reinigingsrollen staan garant voor een grote reinigingscapaciteit. De opening tussen de rollen is daarbij elektrisch te regelen. De optionele Smart-Pin zorgt ervoor dat de reiniging van de spiraalrollen continu gebeurt, zodat het reinigingsresultaat van het product constant is. De leestafel biedt plaats aan 2 personen.

Handige, productvriendelijke afvoerelevator

De brede, 4-delige en productvriendelijke afvoerelevator van de Field Loader 240 heeft een extreem groot zwenkbereik van wel 120° (60 links + 60 rechts) en kan tot diep in een vrachtwagen reiken. Actieve zijwanden en zachte meenemers zorgen ervoor dat product niet beschadigd raakt. Als de afvoerelevator in een te steile hoek wordt geplaatst, schakelt de gehele overlaadcombi automatisch uit om vallend product te voorkomen. De grote aandrijfwielen bovenin de afvoerelevator zorgen voor vlot lossen in alle condities. De afvoerelevator is bovendien extra robuust gebouwd om een grote duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Een echte standalone overlaadcombi

Met de optioneel ingebouwde dieselgenerator is de Field Loader 240 overal te gebruiken. De geluidsarme generator (80 dB max.) is ook eenvoudig los te koppelen, zodat hij voor andere toepassingen ingezet kan worden. De Field Loader 240 kan daarnaast gewoon aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken