Startpagina Groenten

Australische premier vergelijkt sabotage van aardbeien met “terrorisme”

De Australische premier Scott Morrison heeft de sabotage van Australische aardbeien vergeleken met terrorisme. In het land is paniek ontstaan nadat een twintigtal aardbeien werden ontdekt waarin naalden zaten. De zaak vormt een bedreiging voor de aardbeienindustrie, en daarom roept Morrison zijn landgenoten op om massaal aardbeientaarten te bakken om de aardbeientelers te steunen.

Leestijd : 1 min

Morrison pleit ook voor het verhogen van de straffen voor mensen die voedsel besmetten tot 15 jaar. Door de onthullingen hebben supermarkten hun aardbeientaarten teruggeroepen en hebben producenten hun gewassen vernietigd en hun werknemers tijdelijke werkloosheid gesteld. In Nieuw-Zeeland hebben sommige winkels de verkoop van Australische aardbeien in bulk opgeschort.

“Hier lachen we niet mee”, zei Morrison in een televisietoespraak. “Het is onaanvaardbaar, het is volledig onaanvaardbaar in dit land”, aldus de premier. Door het verzwaren van de straffen zou dit type misdaad volgens Morrison vergelijkbaar zijn “met dingen als het bezit van pedofiele beelden en de financiering van terrorisme”.

“Dit om jullie duidelijk te maken hoe ernstig ik dit neem”, aldus de premier. “Probeer aardbeien te kopen zoals voorheen, en neem gewoon de nodige voorzorgsmaatregelen. Maak een pav (een pavlovataart, een taart gebaseerd op meringue, red.) dit weekend en doe er aardbeien bij”, riep hij op. De politie zei dinsdag nog steeds op zoek te zijn naar de dader.

Belga

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken