Startpagina Aardappelen

Licht dalende Belgapom-prijs voor Bintje

Belgapom deed op vrijdag 28 september volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering voor Bintje is iets lager dan vorige week en bedraagt 22,5 euro/100 kg (btw excl.) of 23,8 euro/100 kg btw incl. Er is geen marktstemming wegens het verschil in kwaliteit. Voor afwijkende kwaliteit (drijvers, glazigheid, kaliber...) wordt een andere prijs betaald.

Voor Challenger en Fontane bedraagt de Belgapom-notering, net als vorige week, 25,0 euro/100 kg (btw excl.) of 26,5 euro/100 kg btw incl. De marktstemming voor beide rassen is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken