Startpagina Varkens

Bilan op 28 besmette everzwijnen

Volgens een nieuwe balans zijn er intussen 28 everzwijnen besmet met de Afrikaanse varkenspest. Dat meldt Waals minister van Landbouw René Collin (cdH). Een vorige balans van enkele dagen geleden sprak nog van 20 besmettingen.

Leestijd : 1 min

Sinds de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg midden september zijn er 74 everzwijnen getest, waarvan 48 in de perimeter van 63.000 hectare die door de autoriteiten is vastgelegd. De 26 everzwijnen van buiten de perimeter testten allen negatief.

"We zetten het onderzoekswerk actief verder om zo de geïnfecteerde zone zo snel mogelijk af te bakenen", aldus minister Collin.

Belga

Lees ook in Varkens

“Ik word niet gelukkiger door nog grotere volumes te verkopen”

Varkens Het blokkeren van de distributiecentra en winkels van Delhaize heeft gevolgen voor leveranciers. Ivan De Keyser van Breydel trad naar voren om aandacht te vragen voor kleine leveranciers die niet altijd de financiële buffer hebben die industriële voedingsgroepen wel hebben. Zijn verhaal gaat echter veel verder dan dat. In dit artikel breekt hij als producent van fijne vleeswaren een lans voor lokaal en duurzaam, voor samenwerken in vertrouwen en voor ‘less is more’. En hij vergelijkt zijn markt graag met die van bier.
Meer artikelen bekijken