Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - Minister Weyts laat de activiteiten stilleggen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft opdracht gegeven om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken, waardoor de activiteiten zullen worden stilgelegd. Dat heeft zijn woordvoerder donderdag bevestigd. De minister zet die stap na de verspreiding van de beelden over de praktijken binnen het slachthuis en een bezoek van de inspectie.

Leestijd : 1 min

Undercover gefilmde beelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights tonen hoe varkens in het grootste slachthuis van ons land worden mishandeld. In een eerste reactie noemde minister Weyts de beelden «weerzinwekkend» en «een beschaafde samenleving totaal onwaardig». Hij stuurde daarop donderdagmorgen een inspectieteam op pad. Op basis van het verslag en de beelden van Animal Rights besliste de minister de administratie opdracht te geven de slachtvergunning van de site in te trekken. Gevolg is dat de activiteiten van het slachthuis, onderdeel van Debra-Group worden stopgezet.

Bron: Belga

Lees ook in Varkens

Consortium ontwikkelt vaccin tegen AVP

Varkens Het Spaanse farmaceutische bedrijf Hipra leidt een consortium met een tiental partners om een vaccin te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP), zowel voor commerciële varkens als voor wilde everzwijnen.
Meer artikelen bekijken