Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - Minister Weyts laat de activiteiten stilleggen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft opdracht gegeven om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken, waardoor de activiteiten zullen worden stilgelegd. Dat heeft zijn woordvoerder donderdag bevestigd. De minister zet die stap na de verspreiding van de beelden over de praktijken binnen het slachthuis en een bezoek van de inspectie.

Leestijd : 1 min

Undercover gefilmde beelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights tonen hoe varkens in het grootste slachthuis van ons land worden mishandeld. In een eerste reactie noemde minister Weyts de beelden «weerzinwekkend» en «een beschaafde samenleving totaal onwaardig». Hij stuurde daarop donderdagmorgen een inspectieteam op pad. Op basis van het verslag en de beelden van Animal Rights besliste de minister de administratie opdracht te geven de slachtvergunning van de site in te trekken. Gevolg is dat de activiteiten van het slachthuis, onderdeel van Debra-Group worden stopgezet.

Bron: Belga

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken