Startpagina Aardappelen

Aardappeloogst in continentaal NW-Europa minimaal 20% lager

De totale consumptieaardappel-oogst in vier van de vijf belangrijkste aardappelproducerende landen in de EU wordt op zijn minst 20% lager ingeschat dan vorig jaar en zal ruim onder de 20 miljoen ton bruto uitkomen. Deze schatting wordt gemaakt door de NEPG.

De geschatte oogst is alleen gebaseerd op continentaal Europa. Voor Groot-Brittannië zullen de eindresultaten tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn, aangezien de oogst daar nog steeds gaande is. In alle grote vier aardappellanden is er een enorme variatie tussen geïrrigeerde en niet-geïrrigeerde velden, maar ook tussen variëteiten of locaties. Proefrooiingen laten opbrengsten zien tussen 18 en 80 ton per ha.

De gemiddelde opbrengsten in de vier landen zijn de laagste sinds vele jaren, en 13,1% lager dan het gemiddelde over 5 jaar. Het areaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken