Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt start intern onderzoek na schokkend filmpje

Debra-Group, de overkoepelende groep boven het Exportslachthuis in Tielt, start een intern onderzoek naar wanpraktijken op de slachtvloer. Het bedrijf reageert daarmee op een schokkerend filmpje van dierenrechtenorganisatie Animal Rights, waarin te zien is hoe varkens zwaar worden mishandeld. Het bedrijf ontkent de feiten niet.

Leestijd : 1 min

“We zijn als bedrijf enorm geschokt door de beelden. We ontkennen ze ook niet. Ze zijn duidelijk gemaakt bij ons”, aldus topman Thomas De Roover De Brauwer van Debra-Group, waar het slachthuis in Tielt deel van uitmaakt. “Maar laat ons duidelijk wezen. Alle beelden druisen ten stelligste in tegen alle procedures zoals voorschreven, onder meer in onze opleidingen.” Het bedrijf gaat meteen een intern onderzoek starten en wil de gepaste maatregelen nemen. Dat is beslist nadat de groep woensdagavond kennis kon nemen van de beelden. Het slachthuis doet ook meteen enkele ingrepen. “We hebben al het personeel deze ochtend om 4 uur ingelicht. Onze kwaliteitsdienst start ook met een constante monitoring op de werkvloer, waar dat normaal eerder steekproefgewijs gebeurt. We gaan dat zeker een hele tijd opvolgen. We willen absoluut garanderen dat dit soort feiten niet meer voorvalt in de toekomst”, besluit De Roover De Brauwer.

Bron: Belga

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken