Startpagina Veeteelt

Amcra toont antibioticareductie in de praktijk (Video)

Amcra, het kenniscentrum inzake antibioticagebruik en resistentie bij dieren, wil door een nationale sensibilisatiecampagne oproepen tot meer bewustzijn rond de problematiek van antibioticaresistentie bij voedselproducerende dieren en bij gezelschapsdieren.

Leestijd : 1 min

Met de financiële steun van Bapcoc werden door Amcra persoonlijke getuigenissen van veehouders opgenomen. De problematiek wordt daarin op een bevattelijke manier voorgesteld voor collega-veehouders en diereigenaars en de haalbaarheid van een duurzaam antibioticagebruik wordt in de praktijk geïllustreerd.

De campagne draagt bij tot het realiseren van de strategische reductiedoelstellingen zoals geformuleerd door Amcra en onderschreven door de werkgroep diergeneeskunde van Bapcoc, de overheid en sectororganisaties (Convenant AB ondertekend op 30 juni 2016).

De tv-spots en publi-reportages zijn een productie van Plattelands-tv en worden daar op regelmatige basis uitgezonden. Maar je kan ze ook hier terugvinden.

Lees ook in Veeteelt

Wolvin Maxima is dood

Veeteelt Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken