Startpagina Economie

John Deere en Kramp gaan Europees samenwerken

John Deere en leverancier van aanvullende onderdelen Kramp breiden hun strategische partnerschap uit naar alle Europese landen. De bedrijven spreken van een geslaagde start van de samenwerking in de Duitse markt. In de loop van 2019 zal het partnerschap worden geïntroduceerd in Frankrijk, Polen, Portugal en Spanje.

Leestijd : 2 min

Volgens de bedrijven kunnen John Deere-dealers in Duitsland door de samenwerking aanvullende onderdelen en accessoires gemakkelijker bestellen, op voorraad houden en via één kanaal verkopen. In de aankomende periode krijgen ook andere Europese John Deere-dealers toegang tot het scala van John Deere-accessoires, de Vapormatic-onderdelen en de productfolio van onderdelenleverancier Kramp.

De samenwerking wordt ondersteund door een online platform en logistieke afspraken. Dealers kunnen ook profiteren van aanvullende technische, marketing- en retailexpertise om de omzet van John Deere-showrooms te verhogen. Via extraparts.deere.com krijgen na Duitsland dealers in Frankrijk, Polen, Portugal en Spanje als eerste toegang tot een assortiment van meer dan 500.000 producten bestaande uit het Kramp-portfolio, John Deere-accessoires en de Vapormatic-onderdelen via extraparts.deere.com. Andere Europese landen volgen in een volgende fase.

"In 2017 heb ik gezegd dat ik erg trots was op deze volgende stap voor ons bedrijf", kijkt Eddie Perdok, CEO van Kramp, terug op de succesvolle samenwerking in Duitsland. "Deze overeenkomst maakt mij nog trotser. In alles wat we doen, streven wij ernaar om het bestelproces voor onderdelen van Kramp zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten. Met deze overeenkomst kunnen wij John Deere-dealers een one-stop-shopoplossing bieden voor alle aanvullende onderdelen."

John Deere en Kramp delen gemeenschappelijke waarden waarbij kwaliteit en klantenservice op de eerste plaats staan. "Het bieden van een onderscheidende customer experience tijdens de levenscyclus van onze producten is essentieel", zegt Christoph Wigger, die namens John Deere in Europa spreekt "Beide bedrijven zetten zich in om deze waarden hoog te houden en onze uitgebreide partnerschap met Kramp in deze nieuwe markten zal dit aantonen."

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken