Startpagina Aardappelen

Louisa is nieuwste aardappelras in België

Met de Louisa zijn de Belgische aardappelsoorten een ras rijker. De nieuwe aardappelsoort is ontwikkeld door het Centre wallon de Recherches agronomiques (CRA-W) en enkele Waalse landbouwers en dient voor de productie van chips. De nieuwe soort is dinsdag voorgesteld op de vakbeurs Interpom in Kortrijk, in aanwezigheid van Waals minister van Landbouw René Collin.

Het gebeurt niet elke dag dat er nieuwe aardappelsoort wordt ingeschreven in de Belgische catalogus. De laatste keer was in 1996, toen de Gasoré werd bijgeschreven. Die Gasoré is meteen ook de moeder van de Louisa.

Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe soorten, onder meer om aardappelen duurzamer en resistenter te maken tegen ziektes. Zo is deze Louisa heel resistant tegen meeldauw, een schimmel waar heel wat andere rassen, zoals het bintje, weinig resistent tegen zijn. Omdat de soort minder kwetsbaar is, moet er ook minder gesproeid worden. Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken