Startpagina Paarden

Stal van ’t Camillenhof in Bazel-Waas

Benjamin Kusé (22) is de kleinzoon van de overleden Eugeen Vergauwen. Eugeen is vooral bekend door het fokken van de kampioenhengsten Buffalo en Baron van ’t Camillenhof.

Leestijd : 2 min

Kampioenhengsten

De kweekmerrie Babet van Stuyvenberg (Constand van Sint-Martens m. Miranda van ’t Kraayenhof en moeder van Buffalo van ’t Camillenhof, kampioen in 2004) kocht Eugeen als tweejarige bij Leo Van Olmen in Poppel. Haar zoon Buffalo is een echte rasverbeteraar geworden. Zijn broer Baron van ’t Camillenhof werd enkele jaren later kampioen.

Kweekmerrie

In die periode werd Babet van Stuyvenberg beste kweekmerrie op de Nationale met aan haar zijde: Buffalo, Baron en Bianca van ’t Camillenhof, alle drie afstammelingen van Jim van Niesenhof. Bianca is dan verhuisd naar Danny Bosman en kreeg daar Mara van het Hulterhof (Star van ’t Broek). Later kwam Mara terecht bij Stal van Luchteren in Drongen. Uit Mara stamt de goedgekeurde Darko van Luchteren (Jazz van Luchteren) die later naar het buitenland is vertrokken. Nog een dochter uit Babet kreeg als naam Bernadet van ’t Camillenhof (Maxx van de Egelenberg), de enige die nog leeft en eigendom is van Walter Oorts uit Pulderbos. Haar zoon Thor van de Kerkeveldhoeve (Mathador van de Bouwhoeve) dekt in Nederland bij G. Smits uit Castenray. Bernadet verwacht volgend jaar een veulen van Unik van de Zaaidijk (Landor van de Boterhoeve).

Dochters

En er zijn nog meer bijzondere dochters zoals Britta van ’t Camillenhof (Darko van de Zaaidijk) die zelf vier veulens heeft gegeven. Haar bekendste dochter is Benita van ’t Camillenhof (Tijn van de Vliegert). Daaruit kweekte Eugeen Sandra van ’t Camillenhof (Lucas van het Leenderhof) die in de zomer eerste stond op de Nationale in Nederland. Benita werd door kleinzoon Benjamin en grootvader Eugeen nog gedekt door Milo van Luchteren. Ze werd drachtig verkocht aan Wim Ceuleers uit Nederokkerzeel. De gezondheid van Eugeen ging achteruit en er moest afgeslankt worden. Kleinzoon Benjamin ging toen nog naar school.

Uit de combinatie Milo van Luchteren en Benita van ’t Camillenhof werd Hector van ‘t Grootveld geboren, de hengst die onlangs in Ghlin de meeste punten behaalde.

Stal ‘t Camillenhof

Momenteel staan er vijf paarden bij Benjamin op stal: tweejarige Anne van de Eikenhoeve (Udo van de Zaaidijk), zevenjarige Nerva van de Bouwhoeve (Iwan van Aardenhof) en tevens volle zus van Gaston en Mathador van de Bouwhoeve, Navarra van ’t Camillenhof (Hector van Waardzicht), vierjarige Liza van de Hoek (Udo van de Zaaidijk) en Luis Léon van ’t Camillenhof (Gamin van de Lindehoef).

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken