Startpagina Varkens

5 jaar VarkensAcademie

In 2014 organiseerde Inagro de eerste trefdag van de VarkensAcademie. Dat gebeurde op initiatief van de provincie West-Vlaanderen. Voor de lustrum-editie daagden een 400-tal varkenshouders op. Ze werden getrakteerd op een comedy set van Jan-Bart De Mûelenare, waarin de West-Vlaming zijn provinciegenoten nauwgezet analyseerde, tot grote hilariteit van de zaal.

Leestijd : 1 min

De uiteenzetting van de Nederlandse dierenarts Mark Roozen, auteur van het boek ‘Varkenssignalen’ bracht minder reactie teweeg. Hij illustreerde zijn stokpaardje Kijken (zorg voor voldoende licht in de stal) - Denken (Maak een plan en delegeer) - Doen (hou je aan het plan zodat je het kan evalueren). “We hopen allemaal op een simpele mirakeloplossing voor een probleem, maar meestal is het gewoon hard werken en geld investeren”, stelde hij.

Volgens West-Vlaams gedeputeerde van Landbouw Bart Naeyaert (CD&V) ligt de sterkte van de VarkensAcademie in het doorgeven van kennis. “Niet van Inagro naar de boer, maar van boeren aan elkaar. De VarkensAcademie omvat ook zeven kenniscoöperaties, elk met een achttal deelnemers. Daarin wisselen varkenshouders markt- en technische kennis uit.”

Vanwege het succes start Inagro voor de pluimveehouderij iets soortgelijks op, en begin volgend jaar zal het ook een soort trefdag voor melkveehouders organiseren. Meer info op www.inagro.be.

DC

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken