Startpagina Granen

De app ‘Eindbestemming graan’ al twee jaar succesvol

Sinds 2017 verkent de app “Eindbestemming graan” (in het Frans: “Destination Céréales”) de wereld van het graan. De app werd gedurende twee jaar voor 70 % gefinancierd door de Europese Commissie en is erin geslaagd kennis over graan en sensibilisering over het belang van graanteelt in Europa tot bij het grote publiek te brengen.

Leestijd : 2 min

Slechts 18 maanden na de lancering werd de app al bijna 15 000 keer gedownload en daarmee werden ook de educatieve doelstellingen bereikt. De applicatie werd ontwikkeld door Passion Céréales, in samenwerking met Intercéréales, en kadert in de oproep tot het indienen van Europese projecten voor voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor landbouwproducten.

Na twee succesvolle jaren loopt de financiering door de Europese Commissie ten einde, maar de app zelf blijft voortbestaan en zal haar gebruikers blijven inlichten over de specifieke eigenschappen van graan. De app is gratis te downloaden en leert gezinnen die onderweg zijn naar hun vakantiebestemming meer over de graanwereld en haar diversiteit. Het succes van de app is te danken aan de gevarieerde inhoud. Groot en klein kunnen op die manier de Europese graanvelden verkennen aan de hand van ludieke en educatieve spelletjes.

Gezinnen bereiken

Zowel in Frankrijk als in België zijn teams zoveel mogelijk naar gezinnen toegegaan die op weg waren naar hun vakantiebestemming. In 2017 en 2018 werden 32 activiteiten georganiseerd op parkings langs de autosnelweg en tijdens landbouwbeurzen om gezinnen kennis te laten maken met graan en haar specifieke eigenschappen. “Eindbestemming graan” is een leuke, educatieve app waarmee Passion Céréales het bredere publiek kennis laat maken met en onderdompelt in de wereld van de graanteelt en haar diversiteit.

“Met de lancering van ‘Eindbestemming graan’ wilden we gezinnen de diversiteit van de verbouwde graangewassen in Frankrijk en in België laten ontdekken en hen meer leren over de graanteelt en -producten. We zijn blij en trots dat we financiële steun gekregen hebben van de Europese Commissie om deze ludieke en interactieve tool te ontwikkelen. De tool kadert in onze taak om het grote publiek te informeren over de graansector “, aldus Philippe DUBIEF, voorzitter van Passion Céréales.

“Eindbestemming graan” is gratis te downloaden in Google Play en onder de Franse naam “Destination Céréales” in de App Store.

Lees ook in Granen

Meer artikelen bekijken