Startpagina Economie

Topman voederbedrijven Arvesta verwacht consolidatieslag

De voederbedrijven van Arvesta zijn in België marktleider. Algemeen directeur Dirk Van Thielen ziet het voederbedrijf verder groeien door zowel binnenlandse als buitenlandse expansie. Naarmate landbouwbedrijven groter worden, kiezen ze vaker voor een grote leverancier die meer advies en producten met toegevoegde waarde zou kunnen bieden.

Arvesta realiseert een jaaromzet van circa €1,4 miljard. De helft van de omzet is afkomstig van de veevoederbedrijven die onder de groep vallen, waarvan Aveve Voeders het grootst is. Bedrijven van de groep die zich niet met voeders bezighouden zijn onder meer Sanac, Hermoo, John Deere-importeur Cofabel en de Aveve-winkelketen.

Dirk Van Thielen staat aan het hoofd van de diervoederactiviteiten van Arvesta. In een interview met Landbouwleven schetst hij het werkveld, de uitdagingen en ambities van het bedrijf.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken