Startpagina Agriflanders

Over elektronische eieren en diepstrooiselboxen

Brent Van Riel (bachelor) en Kevin Clijmans (master) ontvingen zondag de Boerenbond Persprijs. Dat is een wedstrijd die recent afgestudeerden de kans geeft om hun eindverhandeling over land- of tuinbouw in de breedste zin te verwerken tot een publiceerbaar artikel voor de sector. Met deze award wil Boerenbond de resultaten van wetenschappelijk onderzoek beter bekendmaken bij de land- en tuinbouwers.

Leestijd : 1 min

Brent Van Riel wint de prijs met zijn artikel ‘Coli-getal grootste probleem in diepstrooiselboxen’. Het artikel is gebaseerd op zijn bachelorproef die hij schreef voor het behalen van zijn bachelordiploma in de Agro- en Biotechnologie, specialisatie Biotechnologie aan de Thomas More hogeschool in Geel.

Kevin Clijmans wint de Boerenbond Pers
prijs 2018 categorie master.
Kevin Clijmans wint de Boerenbond Pers prijs 2018 categorie master. - DC

Kevin Clijmans wint de Boerenbond Persprijs voor afgestudeerden met de graad van master. Kevin studeerde af als Master of Science in de biowetenschappen: land- en tuinbouwkunde, afstudeerrichting animal life. Zijn proefschrift ‘Het elektronisch ei. Optimalisatie van de meetapparatuur’ was de basis voor het artikel ‘Het elektronisch ei, een doorbraak voor leghennenhouders’.

De bachelorprijs werd uitgereikt door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. De masterprijs werd uitgereikt door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Beide prijzen hebben een waarde van 1.000 euro, mede dankzij de steun van Agriflanders.

Belga

Lees ook in Agriflanders

Meer artikelen bekijken