Startpagina Actueel

‘Grote Vogelweekend’ komt eraan

Natuurpunt organiseert komend weekend opnieuw het "Grote Vogelweekend". De vereniging roept iedereen op een kwartier - of meer - vrij te maken om bij te houden welke vogels hij in zijn tuin ziet. Zo kan Natuurpunt de evolutie van de vogels opvolgen. Scholen kunnen deze week hun tellingen doorgeven.

Leestijd : 1 min

"Het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen", zo omschrijft Natuurpunt zelf het jaarlijkse telfeest. De bedoeling ervan is om de evolutie van de vogels op langere termijn in kaart te brengen. Vorig jaar namen 201 scholen deel aan de scholentelling tijdens de week, en 29.043 mensen lijstten tijdens het weekend de vogels in hun tuin op. Er werden ruim 632.000 vogels geteld. De koolmees werd het vaakst geteld, voor de huismus en de kauw. De resultaten van de telling kunnen doorgestuurd worden via de website van het vogelweekend (vogelweekend.natuurpunt.be). Daar vind je ook foto's en beschrijvingen van de vaakst voorkomende tuinvogels. In Franstalig België organiseert Natagora een vogeltelling tijdens het eerste weekend van februari.

Belga

Lees ook in Actueel

Krachtig signaal om plaats in natuur te behouden

Actueel Op Pinksterdag hielden een 800-tal ‘partners van het buitengebied’ een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. De betogers wilden een halt toeroepen aan het volgens hen ‘waanzinnig beleid’ dat een overvloed aan administratieve lasten oplegt, leidt tot een negatieve beeldvorming van het platteland en hen opzadelt met veel regelgevende beperkingen.
Meer artikelen bekijken