Lancering van de Biocheck Rundvee

Met de nieuwe Biocheck Rundvee kan je de bioveiligheid op je bedrijf evalueren.
Met de nieuwe Biocheck Rundvee kan je de bioveiligheid op je bedrijf evalueren. - LBL

Voor Biocheck.UGent Rundvee werd een aparte risicogebaseerde bioveiligheidsevaluatietool samengesteld voor melkvee, vleesvee en vleeskalveren, bestaande uit een online enquête met bijbehorend bioveiligheidsscoresysteem.

Bioveiligheid meten en vergelijken

Met deze tool kan het niveau van bioveiligheid op een rundveebedrijf gemeten worden. De tool kan volledig gratis en onafhankelijk gebruikt worden op de Biocheck-website en is beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels. Net als de overige Biochecks is deze vragenlijst onderverdeeld in de categorieën externe en interne bioveiligheid. Deze zijn elk onderverdeeld in verschillende subcategorieën afhankelijk van het type rundvee, maar omvatten altijd de relevante onderdelen om de bioveiligheid op het bedrijf te kunnen inschatten.

Nadat de Biocheck Rundvee is ingevuld, kan het resultaat bekeken of opgeslagen worden als een rapport met een totaalscore voor bioveiligheid, een score voor interne en externe bioveiligheid en een score voor elke subcategorie. In het rapport worden ook de landelijke gemiddelden weergegeven om de vergelijking te maken tussen het eigen bedrijf en de andere bedrijven die de Biocheck hebben ingevuld.

Daarnaast is op de Biocheck-website uitgebreid advies en informatie over de bioveiligheid op rundveebedrijven terug te vinden om zo de bioveiligheid op het eigen bedrijf te verbeteren.

Nieuwsbrief Biocheck

Meest recent

Meest recent