Startpagina Actueel

Lente in februari

Maandagnamiddag blijft het nog droog, maar neemt de hoge bewolking geleidelijk toe. In het uiterste westen verwachten we tegen het eind van de namiddag ook middelhoge en lage bewolking. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind die aan zee op het eind van de namiddag naar westelijke richtingen draait, zegt het KMI.

Leestijd : 2 min

In de nacht van maandag op dinsdag wordt het zwaarbewolkt en trekt een zwakke storing met lichte regen vanaf het westen door ons land. Tijdens het tweede deel van de nacht verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De regen valt dan voornamelijk in Hoog-België. De minima liggen tussen 2 graden in het oosten en 7 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig en draait naar zuidwest.

Dinsdagochtend is het al droog in het westen en het centrum van het land met brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is het in de voormiddag overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen. Later volgen ook daar opklaringen. In het binnenland vormen zich in de namiddag stapelwolken. Met maxima van 6 tot 11 graden is het wat minder zacht dan de voorgaande dagen. De waait meestal matig uit westzuidwest.

Woensdag wordt het droog en wisselen wolkenvelden af met opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden bij een meestal matige zuidwestenwind. Van donderdag tot maandag is het droog en vooral in het weekend ook zonnig. Het wordt opnieuw zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 10 en 15 graden of lokaal nog wat meer. 's Nachts en 's ochtends is het vrij fris met kans op nevel, mist of lage wolken.

BELGA

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken